Hrvatska je okrutno ubila Kristiana, baš kao što ste i priželjkivali

Hrvatska je okrutno ubila Kristiana, baš kao što ste i priželjkivali
Foto: Index/Dalmatinski portal/Google Street View

SJEĆATE li se što ste pisali o piromanu? Htjeli ste mu raditi isto što sada želite učiniti njegovim mučiteljima na sudu i u Državnom odvjetništvu.

Masovno, strasno, zagovarali ste spaljivanje, ubijanje, vezivanje za stablo u gorućoj šumi. Željenih okrutnosti nije manjkalo, društvene mreže žarile su se gore od onih četiri-pet maslina koje je potpalio.

Zamislite da su dečka pustili na slobodu i da je ponovno zapalio nešto

Momak je umro u zatvoru jer je sustav prema njemu bio okrutan skoro baš onako kako ste priželjkivali, a ja vas molim da zamislite sljedeće: da su dečka, nakon kraćeg zadržavanja u pritvoru, pustili na slobodu i da je ponovno zapalio nešto. A možda bi zapalio jer je bio bolestan.

Pa da mediji potom objave informaciju kako je isti piroman ponovno izazvao požar. Tada biste strasno i histerično tražili spaljivanje sudaca i državnih odvjetnika, pitali se kakvi to bolesnici luđaka puštaju na slobodu, snažno rigali fejsbučnu pravdu.

Mogao je preživjeti samo da mu je otac nekakav horvatinčić

Hrvatska je nikakva i nepravedna država u kojoj je pokojni momak mogao preživjeti samo da mu je otac nekakav horvatinčić koji može kupiti slobodu.

Ovako, nije imao priliku: s jedne strane banalne institucije, odgojene na netalasanju i kretanju linijom manjeg otpora, a s druge vaš pravednički gnjev zbog maslina.

Mali nije imao šanse.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara