Hrvatska opet na vrhu: Telekomunikacijske usluge među najskupljima u svijetu

Hrvatska opet na vrhu: Telekomunikacijske usluge među najskupljima u svijetu

Foto: AFP (Arhiva)

NA JOŠ jednoj svjetskoj listi Hrvatska se našla pri samom vrhu. Ovog puta riječ je telekomunikacijama, a prema analizi Svjetskog gospodarskog foruma za 2011. godinu o ICT konkurentnosti Hrvatska se nalazi pri vrhu po cijenama telefoniranja.

U analizi izvješća, Poslovni dnevnik navodi kako je Hrvatska neprivlačno tržište za telekomunikacije, a glavni uzrok za takve investicije su loša državna uprava, pravna nesigurnost i nedostižnost kapitala, te prema posljednjem istraživanju poslovanje telekomunikacijskih kompanija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema izvješću na ukupnoj listi Hrvatska nalazi na 54. mjestu no kada bi se promatrale samo cijene telekomunikacijskih usluga Hrvatska je pala i do 120. od ukupno 138 mjesta. Prema izgrađenosti fiksne i mobilne mreže nalazimo se među 25 najrazvijenijih država na svijetu dok je priključak na telefon za građane jedan je od 20 najskupljih na svijetu.

Mjesečna naknada za korištenje fiksnog telefona je među 50 globalno najskupljih dok je po cijeni mobilnih razgovora Hrvatska 31. po skupoći na svijetu, navodi se u izvješću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara