Hrvatska politika ispod nivoa srpske: "Srbi su se barem pristojno razišli kad je došlo do neslaganja"

Hrvatska politika ispod nivoa srpske: "Srbi su se barem pristojno razišli kad je došlo do neslaganja"

POČETKOM godine Damir Kajin u jednoj je televizijskoj emisiji u kojoj je gostovao i Božidar Pankretić, HSS-ovcu ponudio okladu kazavši da je samo pitanje dana kada će Vlada ponovno odustati od ZERP-a. Pankretić nije pristao na okladu, ali je rekao kako neće biti odustajanja od Pojasa.

Da je prihvatio okladu, Pankretić bi - budući da je Vlada jučer po četvrti put odustala od primjene ZERPa - Kajinu morao isplatiti 17 tisuća kuna, s obzirom da mu je ovaj ponudio okladu u iznosu jedne njihove plaće. Da je oklada i bila valjana, niti jedan od zastupnika ne bi ju prihvatio jer bi to, kažu, morali prijaviti Povjerenstvu za sukob interesa.

No, zašto činjenici da političari zaziru od spomenutog Povjerenstva dopustiti da uništi potencijalnu okladu. Iako ju nije prihvatio, Pankretić se nije ustručavao prokomentirati što bi Kajin s tim novcem od oklade trebao učiniti.

Iako na nju nije pristao, Pankretić vjeruje da je okladu dobio. Kajin se, kako je objasnio HSS-ovac, prevario kada ju je ponudio, budući da je tada mislio kako će ovaj biti ministar i kako će u Vladi glasovati protiv ZERP-a.  Ali ne mora mu Kajin, kaže Pankretić, dati novac. Radije neka tim novcem, brižno savjetuje čovjek s jabukom, kupi sijeno za lipicance koji su vraćeni iz Srbije. Time bi, kaže Pankretić, pokazao da mu je stalo do preporoda hrvatskog sela.

Pankretiću, budi dosljedan!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Kajinima još jedino moj otac drži krupnu stoku, u ovom trenutku imamo dva telca i vjerojatno ćemo ih držati sve dok moj otac to bude mogao izdržati. Poručio bih gospodinu Pankretiću da je najteži dio pokositi sijeno i dovesti ga kući. Ali, evo, spreman sam, ako on organizira prijevoz, cijelo ljeto kositi sijeno pa na taj način platiti u naturi", odgovara Kajin.

Od Pankretića pritom, nastavlja, ne traži da ovaj u cijeloj stvari sudjeluje financijski. "Ali tražim da on idući puta kada iskrsne jedan nacionalni problem poput ZERP-a, bude principijelan i da izađe iz takve koalicije. Ono što bi se očekivalo u jednom takvom partnerstvu je da će u njega ući jedna ozbiljna stranka i ozbiljan ministar, a ne da se spuštamo ispod nivoa srpske vlade", kaže Kajin pa objašnjava kako se srpska vlada, kada je došlo do neslaganja oko pitanja odcjepljenja Kosova, "pristojno odlučila razići i izaći ponovno na izbore".

"Nažalost, naši ministri u Vladi, a možda i u opoziciji, ispod su standarda kojeg poznaju u susjednoj nam prijateljskoj državi Srbiji", zaključuje IDS-ovac.

B.S.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara