Hrvatska postaje članicom AEFP-a

REPUBLIKA Hrvatska ovoga će vikenda u Bruxellesu postati novom članicom Europske asocijacije za cvijeće i okoliš (AEFP), koja djeluje pod okriljem EU, priopćeno je u petak iz Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja.
Hrvatsko izaslanstvo na sastanku izvršnog odbora AEFP-a predvodit će ministar zaštite okoliša Božo Kovačević. Na tom će skupu biti potvrđena odluka o službenom prijemu Hrvatske u AEFP. Sjedište AEFP-a za Hrvatsku bit će u Splitu, navodii se u priopćenju.

Europska asocijacija za cvijeće i okoliš ustanovljena je prije 25 godina, a zaključno sa 2002. godinom brojila je 10 stalnih članica (Austrija, Belgija, Francuska, Njemačka, Velika Britanija, Mađarska, Irska , Nizozemska, Portugal, Slovenija).

Temeljni cilj ove međunarodne asocijacije je podizanje kvalitete života, unapređenje turizma i održivi razvoj, promoviranje što ugodnijeg okoliša u europskim gradovima i selima, a sve navedeno potiče se praktičnim akcijama kroz međunarodno natjecanje ´Entente Florale´, navodi se u priopćenju. Hrvatski kandidati za tu nagradu za 2003. godinu su Grad Kaštela sa školskim botaničkim vrtom ´Ostrog´, selo Čigoč i Lonjsko Polje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara