"Hrvatska priča" gostovala u Švicarskoj

"HRVATSKA PRIČA", projekt promidžbenog predstavljanja hrvatske kulture, gospodarstva i turizma po svijetu, gostovala je od 20. do 23. lipnja u Švicarskoj, izvijestila je danas Lejdi Oreb, djelatnica HRT-a koja je osmislila taj projekt.

Gosti Tamburaškog orkestra HRT-a pod ravnanjem Siniše Leopolda ovoga, jubilarnog tridesetog koncerta, održanog u Zuerichu i Bernu, bili su šibenska klapa "Bilice" i operni pjevači Mira Vlahović, Hrid Matić i Miroslav Živković, rekla je Oreb.

Svojim koncertima "Hrvatska priča" uvijek predstavlja i jedan od hrvatskih gradova, podsjetila je i dodala kako je ovaj put priliku za predstavljanje, ali i za zahvalu za dodijeljenu mu pomoć švicarske vlade, imao grad Knin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po njezinim riječima predstavnicima švicarske vlade, hrvatskoj kulturnoj zajednici u Švicarskoj, brojnim veleposlanicima i hrvatskim iseljenicima u ime grada Knina zahvalili su pjesnik Antun Nadomir Tadić Šutra i slikar Davor Vuković.

To je treća godina postojanja "Hrvatske priče", a osim brojnih gradova u svijetu u kojima je do sada gostovala rade se i veliki planovi za budućnost, istaknula je Oreb.

"Hrvatsku priču" zajednički ostvaruju Hrvatska matica iseljenika i HRT.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara