´HRVATSKA PRIČA´ OVOG VIKENDA U SUBOTICI

U Subotici će se ovog vikenda održati kulturnogospodarski program ´Hrvatska priča´ za Hrvate koji žive izvan domovine, doznaje se danas u Generalnom konzultu Republike Hrvatske u Subotici.

´Hrvatsku priču´, koja se pod okriljem Hrvatske matice iseljenika od 2000. priređuje diljem svijeta, u Subotici organizira hrvatski Generalni konzulat u suradnji sa subotičkom općinom.

´Cilj priredbe je povezati Hrvate u Vojvodini i Srbiji s matičnom domovinom te predstaviti Hrvatsku kao zemlju bogate kulture i tradicije´, izjavila je generalna konzulica dr. Jasmina Kovačević.

´Nadam se da će ´Hrvatska priča´ postić uspjeh kakav je postigla diljem svijeta. Osim toga ona šalje snažnu poruku matične domovine svim Hrvatima u Vojvodini da ih Hrvatska nije zaboravila i da gradi čvrste veze sa svim svojim sunarodnjacima koji su stoljećima izvan nje´, dodala je.

´´Hrvatska priča´ bit će predstavljena samo u Subotici jer u njoj živi većina hrvatskog pučanstva u Jugoslaviji. Osim toga to je mjesto u kojem stoljećima žive Hrvati, čije su udruge i organizacije bile čuvari hrvatskoga narodnog identiteta na ovim područjima´, dodala je Kovačević.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Središnji događaj dvodnevne priredbe bit će u subotu koncert u subotičkoj Gradskoj kući na kojemu će se predstavnicima diplomatskog zbora, vojvođanskih i srbijanskih državnih tijela i hrvatske zajednice u Vojvodini predstaviti Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije, klape ´Cesarice´ i ´Nostalgija´, te operni pjevači Barbara Otman, Hrid Matić i Miroslav Živković.

Zabavno-glazbeni program, koji vodi nositeljica projekta Lejdi Oreb, završava kušanjem hrvatskih jela i pića.

U nedjelju će pak u subotičkoj katedrali, bazilici sv. Terezije, biti služena svečana misa i održan koncert zahvale.

Brojne sudionike ´Hrvatske priče´ predvodit će ravnatelj Hrvatske matice iseljenika Boris Maruna, a u izaslanstvu će biti i predstavnici Vlade, Vukovarsko-srijemske županije, hrvatskoga veleposlanstva u Beogradu i ini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara