Hrvatska proglašena turističkom destinacijom godine. Ali u konkurenciji 5 država

Hrvatska proglašena turističkom destinacijom godine. Ali u konkurenciji 5 država
Screenshot: YouTube

HRVATSKA je proglašena turističkom destinacijom 2018. godine u izboru Udruženja putničkih agenata Quebeca (AAVQ), priopćila je Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Svečana i šesta po redu dodjela nagrada "Uni-Vers" održana je sinoć u Théâtre Rialto u Montréalu, a Hrvatska je proglašena najboljom destinacijom u konkurenciji Portugala, Meksika, Kube i Dominikanske Republike.

"Osvojena nagrada za destinaciju godine potvrda je odlične pozicije naše zemlje na tržištu Kanade, s kojeg smo u dosadašnjem dijelu godine ostvarili više od 170 tisuća dolazaka i 470 tisuća noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 24 posto u dolascima i 18 posto u noćenjima", izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Dodao je kako će još snažnije pozicioniranje Hrvatske na dalekim tržištima biti jedan od ključnih strateških ciljeva u idućoj godini. 

Očekuje se daljnji rast

"Dodatni značaj ove nagrade je u činjenici što se dodjeljuje po izboru profesionalaca iz turističke industrije, odnosno predstavnika putničkih agencija i turoperatora, ali i na temelju glasova opće publike i ljubitelja putovanja", rekao je Staničić.

Nagradu je preuzela Ina Rodin, direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku, koje pokriva i tržište Kanade. Ona očekuje nastavak pozitivnih trendova s kanadskog tržišta u idućoj godini. 

"Što se tiče procjene ukupnog broja dolazaka i noćenja s kanadskog tržišta u idućoj godini, očekuje se daljnji rast putovanja u Hrvatsku po stopi rasta od minimalno 20 posto. Procjene se temelje na prognozi oporavka kanadskog gospodarstva, snažnim doprinosom direktnih letova koji povezuju Toronto sa Zagrebom i Splitom te općenitom rastu interesa za putovanjima u Hrvatsku", rekla je ona.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara