Hrvatska, Slovenija i Mađarska razgovaraju o suradnji u zaštiti od katastrofa

SASTANAK mješovitog povjerenstva za provedbu sporazuma između Hrvatske i Slovenije i Peti trilateralni sastanak delegacija Hrvatske, Slovenije i Mađarske o suradnji u zaštiti od prirodnih i civilizacijskih katastrofa počeo je danas na Plitvičkim jezerima, priopćeno je iz MUP-a.

Hrvatska, slovenska i mađarska delegacija raspravljat će o pitanjima suradnje na području zaštite od prirodnih i tehnoloških katastrofa te o zadacima koje trebaju provesti tijekom 2005. Hrvatsku delegaciju na sastanku predvodi pomoćnik ministra unutarnjih poslova Žarko Katić, mađarsku ravnatelj Državne uprave za upravljanje u katastrofama Attila Tatar, a slovensku ravnatelj Uprave za zaštitu i spašavanje slovenskog Ministarstva obrane Bojan Žmavc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na Petom trilateralnom sastanku bit će prisutan i Đuro Podlugač, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje, koja će od početka 2005. biti rukovodeće i zapovjedno tijelo operativnim snagama te će koordinirati djelovanje ostalih sudionika u aktivnostima zaštite i spašavanja u katastrofama i većim nesrećama, kaže se u priopćenju.

Dodaju da će temelj buduće Uprave biti Civilna zaštita, profesionalni vatrogasci te Služba motrenja i obavješćivanja, odnosno budući Centar 112.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara