Hrvatska u UN-u istaknula potrebu provedbe mjera održivog razvoja

Hrvatska se u srijedu na sjednici Povjerenstva Ujedinjenih naroda za održivi razvoj zauzela za pronalaženje mjera kojima bi se provela politika održivog razvoja. L

"Mi doista trebamo pronaći učinkovite provedbene mjere za već definiranu politiku održivog razvitka na području vode, kanalizacije i ljudskih naselja", rekao je Nikola Ružinski, državni tajnik za okoliš u Ministarstvu zašite okoliša i prostornog razvoja u srijedu u New Yorku na 13. zasjedanju Povjerenstva za održivi razvoj UN-a.

Napominjući da su vlade pojedinih zemalja u partnerstvu s lokalnim vlastima najodgovornije za opskrbu pitkom vodom, pristup kanalizaciji i povećanje standarda života u naseljima, Ružinski je rekao kako Hrvatska nastoji u svoju politiku i strategiju ugraditi ravnotežu ekonomskih potencijala, socijalne osjetljivosti i nužnosti za očuvanjem okoliša u najvećoj mogućoj mjeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ružinski je rekao kako Hrvatska u okviru ostvarenja milenijskog razvojnog cilja u kontekstu održive zaštite okoliša namjerava povećati postotak svojih stanovnika priključenih na javni vodovod na 94 posto, a onih priključenih na kanalizaciju s pročišćivačem otpadnih voda na 65 posto.

Hrvatska se na zasjedanju Povjerenstva za održivi razvoj svrstala uz izjavu Europske unije.

(Hina) xsl ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara