HRVATSKA VLADA POMAŽE POSTDIPLOMANTIMA IZ MOSTARA

Rektor mostarskog Sveučilišta Frano Ljubić zahvalio je u četvrtak hrvatskoj vladi na novčanoj pomoći koju je pružila kako bi mladi stručnjaci iz Mostara mogli završiti poslijediplomske studije.

Po odobrenju hrvatskog ministra znanosti Gvozdena Flege, a sukladno ranijim dogovorima, hrvatska je vlada uplatila na račun Sveučilišta u Mostaru 248.000 kuna za naknadu troškova školovanja poslijediplomata s mostarskog Sveučilišta u Hrvatskoj. Sredstva su, precizirao je Ljubić, namijenjena kao povrat onima koji su do sada sami platili svoje poslijediplomsko školovanje u Hrvatskoj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Prihvaćanje obveze plaćanja školovanja mladih stručnjaka ´poslijediplomaca´ mostarskog sveučilišta znak je povjerenja i potpore kojima hrvatsko Ministarstvo znanosti i tehnologije ne samo da jednokratno pomaže našem Sveučilištu, nego ga osnažuje i razvija sa zajedničkim ciljem njegova prerastanja u jako i moderno sveučilište, s prihvaćenim europskim sveučilišnim standardima´, rekao je Ljubić. Dodao je kako se u Hrvatskoj školuje oko 70 poslijediplomaca sa Sveučilišta u Mostaru, jedinoj visokoškolskoj ustanovi u BiH na hrvatskom jeziku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara