"Hrvatska vojska trgovala je organima ubijenih Srebreničana"

"Hrvatska vojska trgovala je organima ubijenih Srebreničana"

PRVI čovjek udruge za pronalaženje zarobljenih boraca i nestalih civila Općine Brod Marko Grabovac, optužio je Hrvatsku vojsku da je trgovala organima u Bosni i Hercegovini 1992. godine. Njegova izjava bila je komentar nakon objavljene priče o prodaji organa na Kosovu, koju je iznijela Carla Del Ponte. 

"Časnik HVO-a svjedočio je našoj udruzi kako su su hrvatske snage trgovale organima žrtava na teritoriji općine Bosanski Brod. Ovaj svjedok nam je rekao kako su dva kirurga iz Bosanskog Broda sudjelovala u vađenju unutrašnjih organa, koji su sa stadiona gradskog nogometnog kluba prevoženi bijelim helikopterima preko hrvatske granice", otkriva Grabovac, a njegovu izjavu prenio je srbijanski Kurir. Grabovac tvrdi kako su organi vađeni iz tijela žrtava kod jedne masovne grobnice gdje su bila tijela izbjeglih iz Žepe, Srebrenice i Skelana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Grabovac poznat široj javnosti BiH  iz 2006. godine kada je pokrenuo  priču o tome kako su pripadnici Hrvatske vojske 1992. ubili 218 Srebreničana. Tada je tvrdio kako su organe prodavali u Danskoj. Federalna komisija za traženje nestalih više je puta demantirala kako postoje grobnice koje Grabovac spominje, a on ih je prije nekoliko mjeseci tužio tvrdeći kako su namjerno zataškali dokaze.

I.Ć.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara