Hrvatske ceste nam odgovorile oko nadvožnjaka u Karlovcu, kažu da je siguran

Hrvatske ceste nam odgovorile oko nadvožnjaka u Karlovcu, kažu da je siguran
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

JUČER smo objavili kako su na nadvožnjaku karlovačke brze ceste na samom ulazu u grad napukli betonski potporni stupovi. 

Nadvožnjak drži osam nosača s po dva betonska stupa, a objavljene su fotografije koje su pokazale kako je na nekima otkrhnuti beton. 

Vezano za to, poslali smo upit Hrvatskim cestama, koje smo upitali jesu li upoznati s ovom situacijom, predstavljaju li ova oštećenja opasnost za svakodnevni promet na nadvožnjaku te je li u planu sanacija nastalih oštećenja.

Hrvatske ceste znaju za oštećenje, kažu da će ga sanirati 

Oni su nam danas i odgovorili i potvrdili kako su redovnim pregledom uočene pukotine i nedostaci te kako će se navedene pukotine sanirati u najkraćem mogućem roku. 

"Predmetni nadvožnjak nalazi se na državnoj cesti DC001 neposredno na ulazu u Grad Karlovac. Redovitim pregledom uočene su predmetne pukotine i nedostaci na spojevima nekoliko stupova s naglavnim gredama i temeljima. Nastavno na isto, navedene pukotine sanirat će se u najkraćem mogućem roku, tj. odmah po stvaranju vremenskih prilika za isto. U ovom trenutku nisu predviđena veća sredstva, tj. sredstva za sanaciju cijelog postojećeg nadvožnjaka isključivo iz razloga izrade projektno - planske dokumentacije kojom je predviđen spoj državne ceste DC036 s budućom trasom državnom cestom DC545, a koja spaja most Alesandria s državnom cestom DC228, već će se pristupiti sanaciji pregledom uočenih nedostataka. Naime, u sklopu spomenutog projekta predviđena je izgradnja novog nadvožnjaka preko državne ceste DC001 i željezničke pruge.

Također je važno napomenuti da je u planu Hrvatskih cesta sanacija nadvožnjaka s izvedbom bukobrana na Rakovcu, koji je u lošijem stanju, a poveznica je s realizacijom projekta Mostanje – Vukmanički Cerovac", odgovorili su nam.

Na teren izašla i inspekcija

Nedugo potom, iz Hrvatskih cesta su nam poslali još jedan mail u kojem su poručili kako je danas na terenu bila inspekcija koja je utvrdila da je objekt siguran za promet.

"Inspekcija za sigurnost cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture bila je danas na terenu, pregledala nadvožnjak te utvrdila da je objekt siguran za promet", dodali su.

Još jednom pogledajte fotografije nadvožnjaka na ulazu u Karlovac:
 

 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara