Hrvatske željeznice ove godine izgubile "samo" 33,3 milijuna kuna

Hrvatske željeznice ove godine izgubile "samo" 33,3 milijuna kuna

Foto: hznet.hr

REZULTATI poslovanja za prvih osam mjeseci ove godine koje je danas objavio HŽ Holding mogu se promatrati dvojako. Dobra je vijest da su gubici u odnosu na isto razdoblje prošle godine smanjeni za 68,8 posto. Loša je ta da je bez obzira na to ostvaren konsolidirani gubitak od 33,3 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Povezana društva u sastavu HŽ Hrvatske željeznice holdinga ostvarila su konsolidirane prihode u iznosu 2.006,4 milijuna kuna i konsolidirane rashode u iznosu 2.039,7 milijuna kuna, priopćili su iz HŽ-a.

"Smanjenje gubitka rezultat je procesa restrukturiranja, usmjeravanja poslovanja ka tržištu u cilju povećanja prihoda od prijevoza, kao i mjera racionalizacije koje se u društvima provode. Glavne mjere su smanjenje troškova održavanja kapaciteta, ostalih usluga (kontrola upotrebe cestovnih vozila, ugradnja kontrolnih brojila i rekonstrukcija vodovodne mreže i sl.) te troškova radnika (dnevnica, terenskog dodatka i dr.) kao i smanjivanje ostalih troškova", obrazložili su svoj poslovni "uspjeh" u HŽ-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara