Hrvatski Blok o Sanaderovu pozivu HDZ-u BiH da ne slijede Ivića Pašalića, da se ne ide za gubitnicima

REAGIRAJUĆI na poziv predsjednika hrvatske Vlade i HDZ-a Ive Sanadera članovima HDZ-a BiH da ne slijede Ivića Pašalića i osnutak HB-a u BiH, Hrvatski blokpokret za modernu Hrvatsku u današnjem priopćenju izražava čuđenje "otkud toliki strah od kontaminacije ideologijom", kako je Sanader rekao gubitnika.

Poziv Hrvatima da ne dopuste formiranje Hrvatskog bloka u BiH zanimljiv je i kao "miješanje u unutarnje stvari susjedne zemlje". Ali zanimljiviji je kao izraz shvaćanja da HDZ u Hrvatskoj, kakav god on bio, ima političko programski monopol među Hrvatima u BiH. Nama je takvo shvaćanje tuđe, navodi u priopćenju HB-a i dodaje da nisu kanili niti kane osnivati stranku u BiH. "Niti možemo niti hoćemo priječiti Hrvate u BiH da sami osnuju stranku na programskim zasadama Hrvatskog bloka - pokreta za modernu Hrvatsku", ističe se priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjedniku hrvatske Vlade i HDZ-a Sanaderu iz HB-a savjetuju da se "straha od kontaminacije bosanskohercegovačkog HDZ-a ideologijom Hrvatskog bloka" može riješiti da u prijedlogu proračuna za 2004. predvidi pomoć Hrvatima u BiH u istom iznosu kao "stari HDZ" u proračunu za 1999., a ne desetak puta manju kakvu danas predlaže njegov novi HDZ, stoji u priopćenju.

Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader sastao se u jučer u Mostaru sa predsjednikom HDZ-a BiH Barišom Čolakom i nakon susreta na tiskovnoj konferenciji pozvao članove te stranke da ne slijede Ivića Pašalića i Hrvatski blok. Sanader je također rekao da "to nije miješanje u unutarnje stvari BiH koju poštujemo kao suverenu, samostalnu i prijateljsku državu, nego sugestija da se ne ide za gubitnicima". Sanader je tom prigodom naglasio da odlučno podupire Čolaka rekavši da je takva podrška "obeshrabrenje svima koji misle razbijati HDZ i formirati Hrvatski blok u BiH".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara