Hrvatski blok traži istragu o gubicima Požeško-slavonske županije

NAKON nalaza Državne revizije koja je potvrdila velike gubitke u proračunu Požeško-slavonske županije, Državno odvjetništvo je dužno reagirati i mora se provesti istraga te utvrditi odgovornost bivšeg župana Ante Bagarića i bivšeg predsjednika Uprave "Kamen Ingrada" Vlade Zeca, ustvrdili su danas čelnici Hrvatskog bloka (HB) u Požeško-slavonskoj županiji.

"Od Državnog odvjetništva tražimo da reagira kako bi se utvrdila odgovornost onih koji su Požeško-slavonsku županiju doveli u nezavidan položaj", kazao je na konferenciji za novinare član Županijskog vijeća HB-a Božidar Lujanac, koji je svojedobno s još dvojicom vijećnika pokrenuo razotkrivanje dubioza u proračunu Požeško-slavonske županije kada na sjednici skupštine nije htio dati potporu ovogodišnjem proračunu.

"Iako nam mnogi nisu vjerovali, pokazalo se da smo u pravu kada smo upozoravali na malverzacije s proračunskim novcem", rekao je Lujanac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je kako Državno odvjetništvo brzo reagira samo kada je u pitanju primjerice Branimir Glavaš, dok za propuste i malverzacije drugih, kao što su Bagarić i Zec, ne mari.

Kazao je da Hrvatski blok daje punu potporu sadašnjoj vlasti za provođenje programa sanacije županije.

Na teško stanje u županiji osvrnuo se i član Županijskog vijeća HB-a Antun Bazina izrazivši žaljenje jer je oko 80 milijuna kuna iz dva poduzetnička kreditna programa završilo u sestrinskim tvrtkama "Kamen Ingrada", što se, zaključio je, pokazalo velikim promašajem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara