Hrvatski div Ivan Radočaj ubijen je zbog osiguranja: Supruga i pomoćnici osuđeni na doživotni zatvor

Hrvatski div Ivan Radočaj ubijen je zbog osiguranja: Supruga i pomoćnici osuđeni na doživotni zatvor

Foto: CTV Cam

SLUČAJ ubojstva Ivana Radočaja, Hrvata koji je u Americi ostvario solidnu hrvačku karijeru, dobio je svoj epilog kada je prije nekoliko dana kanadski sud na doživotni zatvor osudio njegovu suprugu Melody Sanford, njenu prijateljicu Ritu Cushnie i njenog sina Donalda Richarda.

Podsjetimo, 47-godišnji Ivan Radočaj, poznat pod nadimkom "Hrvatski div", nasmrt je pretučen u svom domu u Interlakeu u rujnu 2007. godine. Istraga i samo suđenje su pokazali kako je navedeni trojac skovao urotu o njegovom ubojstvu, a motiv je bio novac.

Sanford je brzo shvatila da Radočaj nema novca

Radočajevi prijatelji tvrde kako ga je Melody Sanford u brak navukla samo radi novca, misleći da je bogat s obzirom na profesionalnu sportsku karijeru iza sebe. No ubrzo je Sanford shvatila da Radočaj nema veliki imetak, zbog čega mu je počela prijetiti već nekoliko tjedana nakon vjenčanja.

"Govorila mu je da će na njega poslati bande iz Winnipega s kojima je bila u kontaktu ako joj ne osigura novac koji želi.  Njihov brak se preko noći doslovno pretvorio u pakao, a Sanford nije birala načina da iz Radočaja iscijedi i posljednji novčić", kazao je Radočajev otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sanford je čak i pričala kako je suprug tuče, iako svjedoci i njegova kćer tvrde da je nikad nije grubo ni pogleda. Odnosi su ubrzo toliko zahladili da se par rastavio nakon samo nekoliko mjeseci braka, kada se Radočaj preselio u kuću na obližnjem jezeru.

Životno osiguranje kobno za Radočaja

Ubrzo je Sanford shvatila da Radočaj ima osiguranje u slučaju smrti, koje glasi na njeno ime, nakon čega je skovala plan o njegovom ubojstvu. Za to je vrbovala prijateljicu Ritu Cushnie i njenog sina Donalda Richarda, koji su ga trebali dočekati u njegovoj kući, a Sanford bi ga prethodno izvukla iz kuće pozivom na kavu. Njegova polica osiguranja bila je teška 49.000 kanadskih dolara, a kao nagradu za trud, Cushnie i Richard su trebali dobiti po deset tisuća.

"Govorila sam mu da ne ide s njom, ali rekao mi je da ide vidjeti kako se izvući iz očajne situacije u koju je upao. Nakon toga ga više nisam čula", posvjedočila je Radočajeva majka. Na žalost, plan koje je skovalo troje zavjerenika je i ispunjen. Kada se vrati u kuću, Radočaj je pretučen metalnim šipkama.

Sanford je ubojstvo neuspješno pokušala prikazati kao pljačku koja je pošla krivo

Nakon dva dana policija je pronašla njegovo unakaženo tijelo s ukupno 13 rana. Iako su Sanford, Cushnie i Richard ubojstvo pokušali prikazati kao neuspjeli pokušaj pljačke, istraga je pokazala o čemu je uistinu bila riječ.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara