Hrvatski dječji festival 23. studenoga u Lisinskom

"DJECA nose svjetove na dlanu" moto je ovogodišnjeg jubilarnog 10. Hrvatskoga dječjeg festivala Zagreb 2003. koji će se održati 23. studenoga u "Lisinskom".

Kako je na današnjoj tiskovnoj konferenciji najavio umjetnički ravnatelj Dalibor Paulik, na festivalu će u glazbenom dijelu nastupiti 20 novih dječjih zborova iz Hrvatske, koji će izvesti 20 pjesama.

Festival, kako je rečeno, ima natjecateljski karakter što znači da će se dodijeliti prva i dvije ravnopravne druge nagrade za tri skupine izričaja - literarni, likovni i glazbeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nagrađenim sudionicima u svakoj skupini uručit će se skulpture Dore Kovačević - "Zlatni cvijet" za prvu, a "Srebrni cvijet" za dvije druge nagrade.

Glavni sponzor festivala, Školska knjiga, najboljoj će dječjoj pjesmi dodijeliti posebnu nagradu.

Uz glazbeni program, organizatori su najavili i predstavljanje Zbornika s literarnim i likovnim ostvarenjima djece, a osim CD-a i kazete, izdavačka će kuća Cantus tiskati notno izdanje pjesama.

Organizator je festivala udruga "Hrvatski dječji festival" u suradnji s Programom za djecu i mladež Hrvatske radiotelevizije, a festival se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara