Hrvatski i srpski građevinari planiraju zajednički pohod na svjetsko tržište

Foto: Arhiva

SUTRA će biti održani pregovori o zajedničkim poslovima građevinskih tvrtki iz Hrvatske i Srbije na velikim infrastrukturnim projektima u Libiji, Alžiru, Iranu, Rusiji i bivšim sovjetskim republikama, javlja Tanjug.

"To su veliki investicijsku projekti koji će se ostvarivati u sljedećih 10 do 15 godina", izjavio je tajnik Udruženja za građevinarstvo u Privrednoj komori Srbije Goran Rodić. Također dodaje kako će vrijednost tih poslova biti i nekoliko milijardi dolara, a realizacija započeti već u prvoj polovini ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alžir planira uložiti 100 milijardi dolara u infrastrukturne projekte, Libija 50 milijardi, Iran 70 milijardi, a bivše sovjetske republike i Rusija više od 100 milijardi dolara, pojasnio je Rodić i naglasio kako se radi o poslovima koji se dogovaraju na državnoj razini, zbog čega će srpske i hrvatske tvrtke na sastanku u Beogradu usvojiti zajedničke zaključke o traženju pomoći od vlada dviju zemalja prilikom ugovaranja poslova.

Hrvatski i srpski građevinari trebali bi dogovoriti zajednički nastup u regiji i spomenutim zemljama na poslovima stambene izgradnje, hidrogradnje, izgradnje cesta, bolnica, trgovačkih centara i drugih objekata, zaključio je Rodić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara