Hrvatski ilustratori na BIB-u u Bratislavi

HRVATSKA ilustratorica Andrea Peterlik Huseinović dobitnica je Plakete 19. bijenala ilustracija (BIB 2003.) u Bratislavi, za ilustraciju knjige "Alica u zemlji čudesa" i "Plavo nebo", objavljenih u izdanju Kašmir prometa.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare Hrvatskog centra za dječju knjigu u Bratislavi se od 5. rujna do 31. listopada održava najstariji svjetski bijenale, koji u kontinuitetu traje od 1967.

Ravnateljica Hrvatskog centra za dječju knjigu Ranka Javor rekla je kako je na ovogodišnjem bijenalu sudjelovalo 311 ilustratora među kojima 13 hrvatskih, iz 38 zemalja, sa ukupno 2398 ilustracija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrea Peterlik Huseinović izjavila je kako je bila zatečena priznanjem uglednog međunarodnog žirija sačinjenog od 10 ilustratora svjetskog glasa.

Na BIBU-u se dodjeljuje 11 nagrada - Grand Prix, pet zlatnih jabuka i pet plaketa. Ovogodišnji Grand Prix dobila je japanska umjetnica Iku Dekune.

Za trajanja BIB-a održan je i međunarodni skup koji je ove godine bio tematski vezan za postmodernizam u suvremenoj dječjoj knjizi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara