Hrvatski izvoznici osnovali Odbor za SiCG, BiH i Makedoniju

U ORGANIZACIJI udruge Hrvatski izvoznici danas je u prostorijama Europskog doma Zagreb održana prva sjednica novoosnovanog Odbora izvoznika u Srbiju i Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju.

Domagoj Ivan Milošević, MBA, predsjednik Uprave Pastor Grupe i član Upravnog odbora Hrvatskih izvoznika bit će zadužen za koordinaciju svih aktivnosti koje spadaju u nadležnost ovog odbora. Odluka o osnivanju Odbora za tri gore navedena tržišta donesena je na temelju snažne orijentiranosti hrvatskih tvrtki na ova tržišta o čemu najbolje svjedoče nedavno objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku.

Kako je istaknuo Milošević, MBA, koordinator odbora, Bosna i Hercegovina je u 2003. godini bila drugi vanjskotrgovinski partner Republike Hrvatske, s udjelom od 14,5 posto, odnosno gotovo 900 milijuna dolara, a Srbija i Crna Gora šesti vanjskotrgovinski partner, s udjelom od 3,1 posto, odnosno gotovo 200 milijuna dolara. Uzimajući u obzir dugu tradiciju izvoza na tržišta u regiji i ubrzani rast robne razmjene sa Srbijom i Crnom Gorom, sasvim je jasan interes koji je ova osnivačka sjednica pobudila kod tvrtki okupljenih u udruzi Hrvatskih izvoznika, ali i šire.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je peti do sada osnovani odbor Hrvatskih izvoznika, što je u skladu s odrednicom strateški ciljanog pristupa problematici izvoza za koju se odbor zalaže.

Na sjednici je također donesena odluka o osnivanju pododbora prema državama izvoza kao i prijedlog rada tih odbora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara