Hrvatski policajac spasio mađarskog dječaka iz virova Drave

PUSTOLOVNA vožnja rijekom Dravom čamcem na vesla mogla je danas oko 11,30 sati završiti kobno za 11-godišnjeg mađarskog dječaka Rolanda Bonjoija i njegovog očuha Lajosa Saboa da ih iz nevolje nisu spasili hrvatski policajac Milan Laklija iz okolice Ferdinandovca i njegov sumještanin Zdravko Hrvoić.

Oni su se spremno odazvali na poziv građana koji su opazili da su kod Ferdinandovca na mađarskoj strani rijeke u opasnosti dvojica Mađara koji su pali u vodu iz prevrnutog čamca, priopćila je danas Koprivničko-križevačka policijska uprava.

O tome su obaviješteni mađarska granična straža i policijski službenik Milan Laklija, koji je u tom trenutku bio izvan službe, ali živi u blizini mjesta događaja i ima motorni čamac. Bez oklijevanja je zajedno sa Zdravkom Hrvoićem pohitao čamcem spasiti dvojicu Mađara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je Lajos Sabo uspio doplivati do obale, njegov posinak Roland zapleo se u vrbovo granje pa je prijetila opasnost da ga odnese jaka riječna matica.

Laklija je motornim čamcem spasio mađarskog dječaka i dovezao ga na obalu gdje su ga preuzeli mađarski granični organi i njegov očuh.

Iako su Laklija i Hrvoić čamcem prešli hrvatsko-mađarsku granicu izvan graničnog prijelaza i bez dopuštenja, to se ne smatra povredom državne granice jer su spašavali život djeteta, kaže se u policijskom priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara