Hrvatski prijevod doktrinalne note o sudjelovanju katolika u političkom životu - predstavljanje 25. veljače

HRVATSKI prijevod ´Doktrinalne note o nekim pitanjima vezanim uz sudjelovanje katolika u političkom životu´, koju je objavila Izvještajna katolička agencija (Ika), predstavit će sutra u Zagrebu Mirko Mataušić, Ljubomir Antić i Anton Šuljić.

Nota koju je Kongregacija za nauk vjere objavila 16. siječnja u Vatikanu, a potpisali pročelnik i tajnik Kongregacije za nauk vjere kardinal Joseph Ratzinger i nadbiskup Tarcisio Bertone, kako stoji u uvodu, upućena je biskupima Katoličke crkve i, na osobit način, katoličkim političarima i svim vjernicima koji su pozvani sudjelovati u javnom i političkom životu demokratskih društava.

´Smjernice sadržane u ovoj noti namjeravaju rasvijetliti jedan od najvažnijih vidika jedinstva kršćanskog života: povezanost vjere i života, evanđelja i kulture´, stoji, uz ino, u zaključnom dijelu Doktrinalne note (31 str.) podijeljene u šest odjeljaka - Uvod, Trajan nauk, Neke ključne točke u trenutnim kulturnim i političkim raspravama, Načela katoličkog nauka o autonimiji svjetovnog poretka i pluralizma, Razmišljanja o nekim posebnim vidicima i Zaključak.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ika je Doktrinalnu notu, koju je preveo Slavko Antunović, objavila u biblioteci Dokumenti.

Papa Ivan Pavao II. odobrio je Notu na audijenciji 21. studenoga 2002.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara