KORONAVIRUS

Hrvatski radnici koji su se vratili iz Italije nemaju koronavirus

Hrvatski radnici koji su se vratili iz Italije nemaju koronavirus
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

NALAZI devetorice radnika koji su nakon povratka iz Italije hospitalizirani u riječkoj bolnici negativni su na koronavirus, doznaje se iz Stožera za zarazne bolesti Primorsko-goranske županije.

Kako su naveli iz stožera, to je utvrđeno analizom uzoraka obavljenoj u zagrebačkoj Klinici za zarazne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".

Samo jedan imao simptome

Od devetorice radnika, samo je jedan imao simptome slične simptomima infekcije uzrokovane koronavirusom.

U Primorsko-goranskoj županiji trenutno je pod nadzorom epidemiologa, zbog moguće infekcije koronavirusom, 30-ak osoba, a pronađena je, ali ne i javno obznanjena, lokacija u županiji na kojoj bi mogla biti organizirana izolacija oboljelih.

Na graničnim prijelazima Pasjak i Rupa su postavljeni, a od sutra bi trebali biti u funkciji, kontejneri za epidemiološki i sanitarni pregled u kojima će se obavljati trijaža osoba za koje se procijeni da bi nakon ulaska u zemlju trebale biti pod nadzorom epidemiologa.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara