Hrvatski učenici na nastavu dolaze s noževima, bokserima i odvijačima

Hrvatski učenici na nastavu dolaze s noževima, bokserima i odvijačima

ČAK TREĆINA srednjoškolaca vidjela je svoje vršnjake u školi s oružjem, a nije rijetkost da i učenici viših razreda osnovne škole sa sobom nose noževe, boksere i odvijače koji su najpopularnije oružje među učenicima.

Razlog nošenja oružja u školu nije poznat, a neki učenici tvrde kako se tako osjećaju važnima i luđima, piše Jutarnji list.

Centar za istraživanje i razvoj obrazovanja proveo je istraživanje među učenicima u Primorsko-goranskoj, Dubrovačko-neretvanskoj i Ličko-senjskoj županiji i došao do uznemirujućih podataka.

Ispitano je 4733 učenika, i dok je trećina njih vidjela svoje vršnjake s oružjem, njih 7,8 posto tvrdi kako je nošenje oružja vrlo česta pojava u njihovoj sredini.

Oružje je najzastupljenije među učenicima Ličko-senjske županije, gdje je čak 9,5 posto učenika odgovorilo kako je nošenje oružja normalno u njihovim školama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dubrovačkim školama najčešće se nose noževi, bokseri, ali i ribarske osti, piše Jutarnji list dodajući kako oružje nose novopridošli u školi, te učenici prvih razreda kako pokazali da su među jačima u školi te da im nitko ništa ne može.

U zagrebačkoj Elektrostrojarskoj obrtničkoj školi prošle je godine jedan učenik pištoljem prijetio drugom učeniku, no na kraju se ispostavilo da se radi o lažnom pištolju.

Učenici se ne boje nositi oružje u školu jer najgore što im se može dogoditi je isključenje iz škole, ali tek nakon što su više puta viđeni s oružjem.

Prvo slijedi ukor pred isključenje, a tek onda stroža kazna, a to je isključenje iz škole što mnogima nije problem jer se nakon toga mogu preseliti u drugu školu.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara