Hrvatski veleposlanik - doajen diplomatskog zbora u BiH

HRVATSKI veleposlanik u Bosni i Hercegovini Josip Vrbošić postao je u srijedu novim doajenom diplomatskog zbora u toj zemlji.

Hrvatskom veleposlaniku kao diplomatu s trenutačno najdužim stažom u BiH, dužnost je predao dosadašnji austrijski veleposlanik Gerhard Jandl koji odlazi iz Sarajeva kako bi 1. ožujka preuzeo veleposlaničku dužnost u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjećajući kako je dojenom diplomatskog zbora u BiH bio protekle dvije godine, Jandl je na oproštajnom primanju u austrijskom veleposlanstvu u Sarajevu kazao kako mu je čast prepustiti ulogu veleposlaniku Vrbošiću.

"Vjerodajnice sam predao (Predsjedništvu BiH) prije četiri godine i zahvaljujući toj činjenici danas postajem doajenom diplomatskog zbora", izjavio je ovom prigodom hrvatski veleposlanik izrazivši veliko zadovoljstvo zbog preuzimanja i te dužnosti.

Josip Vrbošić, profesor na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, svojim je djelovanje u proteklim godinama zaslužio ugled iznimno sposobnog i cijenjenog diplomata koji je uspio znatno unaprijediti odnose Hrvatske i BiH, a istodobno je stekao poštovanje među ostalim članovima diplomatskog zbora i predstavnicima međunarodnih organizacija u toj zemlji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara