Hrvatski veleposlanik u SAD-u je nepismen!?

HRVATSKI veleposlanik u SAD-u, Neven Jurica, čovjek je koji bi trebao predstavljati Hrvatsku na teritoriju najjače svjetske velesile. No, čini se da Jurica svom poslu ne pristupa naročito ozbiljno, naročito ako se uzme u obzir dopis s njegovim potpisom koji je nedavno dobilo Ministarstvo vanjskih poslova i europskih intergracija.

Djelatnici MVPEI-a poslali su dio spornog dopisa u redakciju Novog lista, a dotični tekst nije lako razumjeti iako je upućen u službenu diplomatsku mrežu. Naime, dopis je napisan toliko nepismeno da se postavlja pitanje kako je moguće da hrvatska diplomacija komunicira na "masakriranom" hrvatskoj jeziku.

"Komentar: održavanje određeni skup zastupnika Parliamentarne skupštine NATO-a u RH pružilo bi idealnu priliku da RH dokazuje kao budućeg člana NATO-a, svoj spremnost i sposobnost u organiziranju takav skup na visokoj razini prije slijedećeg NATO summita na kojem se RH nada primiti službeni poziv u članstvu Saveza. Moli se da nadležne tijele u Zagrebu raspitaju o mogućnosti održavanja takav skup izaslanstva Parlamentarne skupđtine NATO-a tijekom 2005./2006." - stoji u dopisu.

Novi list navodi kako je sporni tekst napisala tajnica hrvatskog veleposlanstva u Washingtonu, Tania Valerie Raguž, koja je odrasla u dijaspori. No, ostaje činjenica da je dopis uz Washingtona do Zagreba stigao s potpisom veleposlanika Nevena Jurice, što implicira da veleposlanik nije pročitao službeni dopis, ili još gore, da ga je pročitao ali nije uočio more pravopisnih, gramatičkih i semantičkih pogrešaka u njemu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara