Hrvatsko izaslanstvo na regionalnom odboru SZO-a

U Kopenhagenu jučer je završilo trodnevno zasjedanje Regionalnog odbora Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za Europu, na kojemu je sudjelovalo i hrvatsko izaslanstvo.

Kako je priopćilo Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, na zasjedanju se, među ostalim, raspravljalo i o europskoj strategiji o neprenosivim bolestima .

Hrvatsko izaslanstvo vodio je državni tajnik za zdravstvo prof. dr. Velimir Božikov, koji je predstavio što je Hrvatska učinila na području neprenosivih bolesti koje u Hrvatskoj, kao i u zemljama Europske unije, predstavljaju vodeći problem javnog zdravstva.

Kako se kaže u priopćenju, srčano-žilne bolesti, zloćudne bolesti i druge bolesti vezane uz životne navike stvaraju goleme financijske troškove za hrvatski zdravstveni sustav, ali i čitavo društvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatska razvija svoje zdravstvene strateške dokumente i u procesu je donošenja zdravstvene politike do 2015.

Hrvatska namjerava i provesti obuhvatnu strategiju kako bi se suprotstavila neprenosivim bolestima pri čemu očekuje suradnju sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom.

Hrvatsko izaslanstvo u Kopenhagenu najavilo je i da namjerava ratificirati Okvirnu konvenciju o uporabi duhanskih proizvoda do kraja ove godine.

(Hina) pp/xmvr yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara