Hrvatsko izaslanstvo sudjelovat će na proljetnom zasjedanju Svjetske banke i MMF-a

Hrvatski financijski čelnici okupili su se u petak u Washingtonu gdje će ovaj vikend sudjelovati na proljetnom zasjedanju Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda.

U hrvatskom izaslanstvu su, među ostalim, ministar financija Ivan Šuker, guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski te predstavnici Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

Hrvatsko izaslanstvo će u naredna dva dana s drugim svjetskim financijskim čelnicima razmijeniti gledišta o kretanjima u svjetskom gospodarstvu, za koje se očekuje snažan rast u ovoj i idućoj godini, uz opasnost koju predstavlja rast kamatnih stopa i cijena nafte. Analizirati će se i napori za olakšavanje dugova siromašnim zemljama.

Očekuje se da će na redovitim konzultacijama hrvatskih financijskih čelnika s dužnosnicima Svjetske banke i MMF-a biti razmotreno stanje hrvatskog gospodarstva i financija i programi Svjetske banke za potporu Hrvatskoj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

MMF prognozira da će gospodarski rast u Hrvatskoj ove godine, kao i lani, dosegnuti 3,8 posto, a da će se u 2006. povećati na 4,5 posto. Procjenjuje da će inflacija ove godine biti na razini od 2,7 posto, a u idućoj usporiti na 2,5 posto.

Ministar financija Ivan Šuker susrest će se u utorak i srijedu u New Yorku s dužnosnicima Ujedinjenih naroda za ekonomska i socijalna pitanja i posjetiti newyoršku burzu NYSE.

(Hina) xsl yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara