Hrvatsko katoličko sveučilište uvodi studij medicine?

Hrvatsko katoličko sveučilište uvodi studij medicine?
Screenshot: YouTube

AGENCIJA za znanost i visoko obrazovanje dala je zeleno svjetlo uvođenju novog studija medicine na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, javlja srednja.hr.

Potvrdilo je to Ministarstvo znanosti i obrazovanja kojemu je Agencija za znanost i visoko obrazovanje poslala pozitivnu akreditacijsku preporuku za spomenuti studij.

Iz Ministarstva ističu kako su se prije potencijalne odluke o izdavanju dopusnice odlučili obratiti Ministarstvu zdravstva u čijoj je nadležnosti, među ostalim, i regulacija medicinske djelatnosti.

Ministrica Divjak još nije dala dozvolu

Nadležna ministrica Blaženka Divjak po proceduri bi mogla izdati dopusnicu.

Ipak, prije toga će se konzultirati s Ministarstvom zdravstva kako bi razmotrila i procijenila može li se integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Medicina izvoditi na Hrvatskom katoličkom sveučilištu koje u svom ustroju nema ustrojbene jedinice (kao što su klinike i druge) sukladno propisima iz nadležnosti Ministarstva zdravstva, odnosno kako bi provjerila zaprimljene ugovore s nastavnicima i znanstvenim djelatnicima, odnosno zdravstvenim ustanovama te potvrdila da isti doista jamče neometano studiranje i obavljanje kliničke prakse u sklopu studijskog programa

U odluci će pomoći i Nacionalno vijeće za znanost

Uz dopis Ministarstvu zdravstva, ministrica Divjak zatražila je i od Nacionalnog vijeća da razmotri studijski program te o tome donese mišljenje.

"Nakon zaprimanja navedenih dokumenata Ministarstvo znanosti i obrazovanja pristupit će izradi odgovarajućeg akta u  postupku inicijalne akreditacije predmetnog studijskog programa Hrvatskog katoličkog sveučilišta", zaključuju iz Ministarstva.

Iz Agencije za znanost i visoko obrazovanje nisu htjeli ništa komentirati ističući kako je postupak akreditacije u tijeku jer se još uvijek čeka rješenje ministrice resora, piše srednja.hr.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara