Hrvatsko-američka udruga obilježila 15. obljetnicu

Organizacija američkih Hrvata, Hrvatskoamerička udruga (CAA) proslavila je 15. obljetnicu postojanja i zauzimanja za interese Hrvatske u Sjedinjenim Državama.

Obljetnica je obilježena svečanom večerom u hotelu Sheraton u Chicagu, u subotu navečer. Okupilo se oko 350 ljudi a uz predstavnike američkog političkog i javnog života prisutni su bili i hrvatski veleposlanik u SAD-u Neven Jurica i Mišo Munivrana, načelnik Odjela za hrvatsko useljeništvo i iseljeništvo Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, priopćio je hrvatski generalni konzulat u Chicagu.

CAA je nestranačka organizacija koja od početka svojeg djelovanja 1990. lobira za interese Hrvatske i Hrvata u američkom Kongresu, State Departmentu i Bijeloj kući.

Svake godine CAA organizira hrvatske dane na Capitol Hillu gdje se u susretima s konresnicima i predstavnicima američke vlade zauzima za interese Republike Hrvatske i Hrvata općenito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz značajnu pomoć udruge u veljači ove godine je u Zastupničkom domu američkog Kongresa osnovan Hrvatski klub sa zadaćom jačanja političkih, gospodarskih i kulturnih odnosa Hrvatske i Sjedinjenih Država i promicanja njihovih uzajamnih interesa.

Ovogodišnje hrvatske dane u Kongresu, CAA će održati od 30. travnja do 3 svibnja.

Predsjednik CAA podružnice u Chicagu Anthony Peraica, ugledni odvjetnik i zastupnik 16-tog okruga grada Chicaga i jedini aktivni Hrvat u političkom životu toga grada, na proslavi je najavio svoju kandidaturu za predsjednika okruga Cook, najvećeg okruga u Chicagu, na izborima koji će se održati sljedeće godine.

(Hina) xsl ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara