HRW žali zbog smrti Đinđića, traži nastavak reformi u Srbiji

ORGANIZACIJA za zaštitu ljudskih prava Human Rights Watch izrazila je u srijedu žaljenje zbog smrti srbijanskog premijera Zorana Đinđića i pozvala srbijansku vladu da nastavi reforme i privede pravdi sve kršitelje ljudskih prava iz Miloševićevog doba.

"Zoran Đinđić je shvaćao da će reforme i poštivanje međunarodnih obveza Srbiji utrti put u uspješnu budućnost, i integraciju u Europu", rekla je u New Yorku Elizabeth Andersen, izvršna direktorica odjela za Europu i središnu Aziju u HRW-u.

Human Rights Watch je pozvao srbijanske vlasti da pojačaju napore da se privedu pravdi kršitelji ljudskih prava iz doba Slobodana Miloševića.

HRW je pozvao vlasti u Beogradu da osiguraju da mjere poduzete kao odgovor na sadašnju krizu budu u suglasnosti s njihovim obvezama prema međunarodnim ljudskim pravima.

"Mjere koje ograničavaju zaštitu ljudskih prava mogu se proglasiti samo tijekom stanja koje ugrožava život zemlje, i mora biti nužno, legitimno i ograničeno na stupanj koji strogo zahtijeva prijeka potreba situacije", priopćio je HRW.

(Hina) sl rb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara