HSLS traži 3 mjesta državnih tajnika, te 10-ak mjesta pomoćnika ministara

HSLS traži 3 mjesta državnih tajnika, te 10-ak mjesta pomoćnika ministara
MALO vijeće HSLS-a utvrdilo je danas prijedloge HSLS-ovih članova u izvršnoj vlasti na temelju kojih će stranački pregovarači nastaviti pregovore o koaliranju s HDZ-om.

Sjednica Malog vijeća bila je zatvorena za javnost, a kako se doznaje u stranci HSLS će od prijemijera Ive Sanadera zatražiti mjesta tri državna tajnika, te desetak mjesta pomoćnika ministara.

Po neslužbenim informacijama, za državnog tajnika u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa kandidirana su dva HSLS-ovca - Želimir Janjić i Željko Glavan, za tajnika u Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi kandidiran je Ivan Urlić, a u Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva HSLS će za tajnicu navodno predložiti novi kadar - članicu stranke iz Bjelovara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju da HDZ odbije jednog od predloženih državnih tajnika Malo vijeće je predvidjelo i pričuvni prijedlog, Jadranka Mijalića za tajnika u resoru prometa i veza.

S utvrđenim prijedlozima vršitelj dužnosti predjednika HSLS-a Ivan Čehok i potpredsjednica stranke Đurđa Adlešić otišli su na koalicijske pregovore u Vladu, a budu li prijedlozi prihvaćeni, danas se očekuje i potpisivanje koalicijskog sporazuma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara