HSLS-DC - Plečko: Neka trgovački lanci hranu prije otpisa daju dobrotvornim udrugama

NA DANAŠNJEM predstavljanju koalicije HSLS-a i DC-a u 7. izbornoj jedinici u Karlovcu treći s liste Drago Plečko (DC), samoborski dogradonačelnik, istaknuo je, govoreći o svojim projektima, da bi trgovački lanci hranu prije nego je otpišu, trebali dati dobrotvornim udrugama jer, kako je ustvrdio, u Hrvatskoj je 440.000 ljudi na rubu posvemašnja siromaštva.

Koalicijsku listu za 7. izbornu jedinice predvodi general zbora u mirovini Pavao Miljavc (DC) iz Netretića, koji danas nije bio na predstavljanju kandidata, ispričavši se, drugi je Željko Rendulić (HSLS) a treći Drago Plečko.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plečko, inače bioenergetičar, predstavio je projekt tehnologije dehidriranja voća i povrća. Samo u Zagrebu svaki se dan baca 100 tona voća i povrća koje se većinom može dehidriranjem pripraviti i za dobrotvorne potrebe, i za izvoz. Plečko je govorio i o projektu borbe protiv zlouporabe droga i legalizaciji lijeka Bogaina za odvikavanje od ovisnosti, koji je u Hrvatskoj zabranjen.

Drugi na listi Željko Rendulić je rekao da koalicija očekuje 20-25 zastupničkih mjesta, od toga najmanje dva iz 7. izborne jedinice. Rendulić je predstavio gospodarski program s kritikom dosadašnjega gospodarenja vodama, šumama, opasnim otpadom i bespravne gradnje uz jadransku obalu, istaknuvši da treba poticajima i olakšicama zaštititi velike gospodarske sustave u krizi te zaustaviti "stihiju u strateškom planiranju". Turizam, poljoprivredu i šumarstvo treba odrediti kao strateške grane, a zaustaviti rasprodaju dobara strancima te u globalizacijskim i integracijskim procesima izboriti ravnopravno mjesto, rekao je Rendulić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara