HSLS-HIP-HSD potpisali Sporazum o predizbornoj koaliciji u Zagrebu

Sporazum o predizbornoj koaliciji za izlazak na predstojeće lokalne izbore u Zagrebu danas su potpisali predsjednik Gradske organizacije Hrvatske socijalno liberalne stranke (HSLS) Darinko Kosor, predsjednik gradske organizacije Hrvatskih socijaldemokrata (HSD) Zdravko Tomac i predsjednik Hrvatskog istinskog preporoda (HIP) Miroslav Tuđman.

Nositelj liste koalicije HSLS-HIP-HSD bit će Darinko Kosor, a kako su istaknula sva trojica potpisnika, koalicija će biti otvorena i prema drugim strankama, udrugama, nestranačkim osobama, znanstvenicima i gospodarstvenicima.

Osvrćući se na program koalicije, Tomac je naglasio kako ona u zagovara liberalnu demokraciju, ali je ujedno svjesna potrebe zaštite socijalnih prava.

Osjetljivost, pak, te koalicije na nacionalno pitanje i domoljublje mogu se, po njegovim riječima, vidjeti prije svega u tome što traži da hrvatska politika ne bude, kako je rekao, proteza interesa međunarodne zajednice.

Govoreći o aktualnoj vlasti u Zagrebu, Miroslav Tuđman je rekao kako je na vlasti bolesna koalicija bez strateškog programa, te da je došlo vrijeme za zaokret.

Nismo korumpirani i nemamo građevinske lobije iza sebe, već smo koalicija čistih ruku, poručio je Darinko Kosor.

Na novinarski upit o proglašenju "Vlade tzv. Republike Srpske Krajine u progonstvu", Tomac je naglasio kako je već godinama upozoravao da će se to dogoditi, a Miroslav Tuđman je izjavio kako je ta igra zasigurno izraz nečijih ambicija, ali istovremeno i odraz nekih europskih faktora koji stimuliraju određene poteze.

(Hina) xkt yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara