HSP o Purdi: Zatajili su organi sigurnosti, pravosuđa, ministarstava i Vlade, očekujemo sankcije!

Ilustracija: Damjan Tadić/Cropix

HRVATSKA stranka prava traži hitno oslobađanje Tihomira Purde. 

U priopćenju Povjerenstva za obranu, nacionalnu sigurnost, branitelje i ratne stradalnike HSP-a Grada Zagreba piše da će HSP po žurnom postupku u saborsku proceduru uputiti prijedlog zakonskog rješenja o obustavljanju daljnjeg progona hrvatskih branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dopustimo li da agresor sudi našim građanima, Hrvatska više nije suverena te pozivamo branitelje da ponovno obrane njezinu suverenost i svoje osnovno pravo na život i dostojanstvo", piše u priopćenju koje je potpisao predsjednik povjerenstva, general Vinko Štefanek.

"Na slučaju Tihomira Purde koji po odluci suda BIH može biti izručen Srbiji zatajili su svi, od organa sigurnosti i pravosuđa do ministarstava i Vlade. Ovakvo ponašanje pokazuje izostanak odgovornosti i njihovu privrženost dvojbenim politikantskim projekcijama, umjesto da stanu u obranu državnog suvereniteta i svojih državljana. Hrvatska vlada mora provesti istragu i utvrditi odgovornost u ministarstvima i institucijama te sankcionirati sve koji su omogućili brutalni nasrtaj na hrvatski pravni poredak", smatraju u HSP-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara