HSP počeo predizbornu kampanju u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Hrvatska stranka prava (HSP) javnom je tribinom u Tovarniku danas počela predizbornu kampanju u Vukovarskosrijemskoj županiji uoči skorašnjih lokalnih izbora, a predsjednik HSPa na tribini je izjavio da u "hrvatsku politiku potrebno uvesti više skromnosti, solidarnosti, poštenja i moralnosti".

"U tim nastojanjima neću štredjeti ni sebe ni svoje suradnike", rekao je Đapić okupljenim članovima te pristašama HSP-a.

Napomenuo je i da je "hrvatski narod uvijek znao kažnjavati bahatost vlasti".

Đapić je najavio i da aće HSP samostalno izaći na izbore.

"Sve što je HSP radio u proteklih 15 godina daje nam za pravo da samostalno izađemo ma izbore i dobijemo veliku potporu hrvatskih birača", rekao Đapić, ocjenivši da je HSP svojom dosljednom politikom postala prepoznatljiva u hrvatskom narodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U pratnji koordinatora HSP-a za Slavoniju i Baranju Pere Ćorića, predsjednika vinkovačkog HSP-a Željka Belje i ostalih lokalnih stranačkih dužnosnika, predsjednik HSP-a posjetio je u Tovarniku crkvu sv. Mateja u obnovi te rodnu kuću hrvatskog književnika Antuna Gustava Matoša.

Đapić je tom prigodom rekao je da će obnova Matoševe rodne kuće biti prioritet HSP-a,

"Antun Gustav Matoš, pored Eugena Kumičića bio je jedan od glavnih ideologa pravaške politike i veliki promicatelj hrvatstva u Europi", rekao je Đapić.

Nakon obnove Matoševa rodna kuća trabala bi postati okupljalištem mladih hrvatskih pjesnika i književnika,.

(Hina) xzdra ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara