HSP: raspuštanje vlasti u Dubrovačko-neretvanskoj i Požeško-slavonskoj županiji te Velikoj Gorici politička, a ne pravna odluka

Raspuštanjem predstavničkih tijela vlasti u Dubrovačkoneretvanskoj i Požeškoslavonskoj županiji te Velikoj Gorici Vlada je donijela političku, a ne pravnu odluku, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u stanci sjednice Glavnog stana HSPa predsjednik te stranke Anto Đapić.

Sve sporne situacije trebalo je rješavati pravnim sredstvima, a ne na temelju mišljenja katedre ustavnog prava Pravnog fakulteta u Zagrebu koje može, a i ne mora biti obvezujuće, dodao je Anto Đapić.

HSP nije trgovao mandatima, već stalno upozoravao na manjkavost zakona koji su to omogućavali, rekao je, optužujući HDZ i SDP da su rodonačelnici takve trgovine.

Krajnje je licemjerno kada HDZ i SDP govore o manipuliranju ostavkama, a ne kažu kakvi su to vijećnici koji nešto potpišu, a onda iza tih potpisa ne stoje, istaknuo je Anto Đapić.

HSP se ne protivi novim izborima i na njih će ići samostalno, a spreman je i na izbore u Sisku, ali ih neće poticati.

Na pitanje je li HSP činio pritisak na Vladu Zeca da preda ostavku na dužnost zamjenika požeško-slavonskog župana, Đapić je odgovorio kako je to njegova osobna odluka, a nije isključio ni mogućnost da Zec ponovno bude nositelj izborne liste u Požeško-slavonskoj županiji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSP se apsolutno protivi inicijativi za osnivanje zone slobodne trgovine među zemljama zapadnog Balkana.

"Već je puno učinjeno, od energetskog povezivanja do suradnje policije. To bi bio sljedeći korak koji bi urodio monetarnom i carinskom unijom, a ne moramo reći što to praktički znači", rekao je Đapić.

Podsjetio je da nijedna zemlja kandidat za Europsku uniju nije prije ulaska trebala sklopiti sporazume o slobodnoj trgovini sa susjedima niti obećati ekonomsku i političku integraciju sa zemljama koje nisu članice Unije niti će to uskoro biti.

Hrvatska se treba zauzimati za CEFTU koja može biti prihvatljiv model za sklapanje trgovinskih sporazuma sa zemljama koje nisu članice Europske unije, smatra Anto Đapić.

(Hina) xvruz ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara