HSP se "pohvalio" na internetu: "Imamo najlošiji rezultat u povijesti izlaska na izbore"

Foto: Damir Krajač / Cropix

HSP je na svojim internetskim stranicama priznao potpuni krah na izborima u tekstu s bolno iskrenim naslovom "Najlošiji rezultat u povijesti sudjelovanja na izborima".

Prema posljednjim informacijama HSP u novom sazivu Sabora neće imati svoga zastupnika. U tekstu objavljenom na internetskim stranicama HSP-a piše kako su u kampanji najavljivali da će osnovati svoj klub zastupnika s najmanje tri mandata, ali da su rezultati izbora "poražavajući za HSP".

"Ujedinjena desnica bi osvojila od 15 do 20 mandata"

Ipak, je predsjednik stranke Danijel Srb čestitao zastupnicima na ostvarenim rezultatima, iako je "ovo bilo poprilično burno". Kazao je kako je nekoliko puta pozivao na suradnju desnice i zajednički izlazak na izbore, "no da nije bilo razumijevanja". Za izborni krah HSP-ovci su "okrivili" i kratku predizbornu kampanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihov kandidat za 1. izbornu jedinicu Ante Prkačin smatra da bi pravaške stranke osvojile između 15 i 20 zastupničkih mandata, u slučaju da su se ujedinile. "Siguran sam u to i netko mora odgovarati zato što nije tako", kazao je Prkačin.

Đapić, Prkačin, Srb i Čondić nisu uspjeli doći do mjesta u Saboru

Iako je HDZ u rasulu, HSP nije uspio pokupiti desno biračko tijelo, iako su u kampanju ušli sa nekoliko "jakih lica" za privlačenje baš tih glasača. Tako se ponovno u aktivnu politiku uključio bivši predsjednik stranke Anto Đapić, Danijel Srb je medijima "gurao" svoju koncepciju protivljenja ulasku u EU, a uspjeli su vratiti i Antu Prkačina te "dalmatinskim biračima" ponuditi poznatog "glumca" sa Splitske rive, Mirka Čondića.

No, sve to je očito bila promašena koncepcija za dobivanje saborskog mandata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara