HSP-ov kandidat Slaven Letica objedovao sa studentima

NEOVISNI kandidat i nositelj izborne liste HSPa u 1. izbornoj jedinici Slaven Letica objedovao je danas u društvu studenata u Studentskom centru (SC), želeći čuti kako studenti razmišljaju o studentskom standardu i politici.

Letica se u tom restaurantu hranio kao student od 1966. do 1970., a za današnjeg objeda doznao je da su studenti zadovoljni kakvoćom i cijenom hrane.

"Studenti su nezadovoljni statusom SC-a", rekao je Letica u izjavi za novinare, podsjetivši da su studenti podnijeli tužbu Ustavnom sudu protiv stečajnog upravitelja.

"Prije dolaska na objed sa studentima, u razgovoru sa stečajnim upraviteljem SC-a Vlatkom Jurišićem primijetio sam da se boji političkog osvješćivanja studenata, a držim da je politički skandalozno držati ih u getu, jer su svagdje u svijetu studenti rasadnici budućih političara", rekao je Letica.

Iako se protivi vulgarnoj politizaciji sveučilišta, Letica smatra da sveučilišta treba degetoizirati tako da se političkim strankama koje imaju programe za mlade omogući kontakt sa studentima, i to ne samo tijekom predizborne kampanje.

Letica je studentima podijelio HSP-ov program "Na mladima dug ostaje", upozorivši ih da će otplaćivati dugove i HDZ-ove i koalicijske vlasti.

Dodao je da se HSP zauzima za program obrazovanja koji je kompatibilan programima u EU, te za kreditiranje studenata, što je, rekao je, nemoguće provesti bez minimalnih jamstava da će se studenti zapošljavati.

"Ne smije se zaboraviti da se oko 175 tisuća najobrazovanijih ljudi iselilo iz Hrvatske u inozemstvo", upozorio je Letica.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara