HSP-ovi kandidati Letica i Rožić posjetili branitelje oboljele od PTSP-a

NOSITELJ liste Hrvatske stranke prava (HSP) u 1. izbornoj jedinici Slaven Letica i nositelj HSPove liste u 7. izbornoj jedinici Miroslav Rožić posjetili su danas hrvatske branitelje oboljele od posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP) koji se liječe u zagrebačkoj bolnici Jankomir, te su im predstavili svoje prijedloge vezane uz problematiku oboljelih od PTSP-a.

U programu HSP-a, koji je braniteljima pročitao Slaven Letica, uz ostalo stoji da bi Hrvatski sabor trebao uputiti "javnu ispriku braniteljima i članovima njihovih obitelji za sve nepravde i uvrede koje im je postojeća vlast nanijela svojim odlukama i izjavama".

Od niza predloženih mjera za poboljšanje položaja oboljelih branitelja Letica je istaknuo da će "HSP zahtijevati hitno osnivanje saborskog povjerenstva sa svrhom da se ispita rad Ministarstva hrvatskih branitelja u mandatu Ivice Pančića, posebice u vezi s kršenjem ljudskih prava oboljelih od PTSP-a".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Analizirat ćemo postoji li pravni temelj za utvrđivanje kaznene odgovornosti ministra Pančića u vezi s nepoštivanjem više tisuća presuda Upravnog suda kojima su braniteljima s PTSP-om vraćena već ukinuta prava, a Pančićevo ministarstvo ih je ignoriralo", dodao je Letica.

Nositelj liste HSP-a u 7. izbornoj jedinici Miroslav Rožić oboljelim braniteljima, koji su upozorili da ih političari posjećuju samo u predizborno vrijeme, kazao je kako je točno da "kandidati HSP-a trebaju braniteljske glasove". "Samo tako se možemo izboriti za vas", rekao je.

Podsjetio je da HSP do sada još nije obnašao vlast i ocijenio da su se u prošlom sazivu Hrvatskog sabora ignorirale HSP-ove zakonske inicijative.

U razgovoru s kandidatima HSP-a branitelji oboljeli od PTSP-a požalili su se na nerazumijevanje društva te na birokratski odnos Ministarstva branitelja prema njima, a nekolicina je rekla da se osjećaju razočarano.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara