HSS: NA LOKALNE IZBORE NEĆEMO S HDZ-om

Na sljedećim lokalnim izborima HSS neće koalirati ni s HDZom ni sa strankama krajnje lijeve i desne orijentacije, poručili su HSSovci s današnje Glavne programske skupštine na kojoj su poduprli predsjednika Zlatka Tomčića da i dalje bude na čelu te stranke .

Novoj vlasti s HDZ-om na čelu Tomčić je zamjerio nedostatak programa za vođenje države i, kako je rekao, poslušnički odnos prema međunarodnoj zajednici, te je ocijenio da je njezino shvaćanje demokracije i parlamentarizma "u opasnoj zoni autokracije".

Oko 650 izaslanika popratilo je pljeskom prijedlog o nekoaliranju s HDZ-om.

HDZ je tvrdio kako se glasovanjem za HSS zapravo glasuje za SDP, no pokazalo se da je glas za HDZ glas za SDSS, izjavio je Marinko Filipović pitajući se zašto onda HSS ne bi mogao surađivati s HSP-om, to više što se HSP promijenio i, kako je rekao, odrekao ustaštva i Pavelića.

Ocijenio je da i HSS mora imati kandidata na predsjedničkim izborima.

No, neki izaslanici smatraju da današnja skupština neće pokrenuti stranku uzdrmanu neuspjehom na parlamentarnim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Krajnje je vrijeme da se probudimo, poručio je Branko Hrg, ističući da je programska deklaracija stranke takva da je nad njom zamalo zaspao.

Unatoč porukama da je treba ispraviti i "napraviti kak' se šika", prihvaćena je ta deklaracija, koja, među ostalim, "dotiče i pitanje odnosa s Haagom".

HSS drži da je potpuno legitimno da Hrvatska odbije pokušaje da joj se - u procesima za utvrđivanje individualne odgovornosti za ratni zločin - posredno pripisuju zločinačke namjere i izmišljaju ratni ciljevi.

HSS-ovci su se složili da treba izmijeniti stranački statut i smanjiti broj članova Glavnog odbora i Predsjedništva, koje bi činili predsjednik HSS-a, pet izabranih članova i pet regionalnih predsjednika.

HSS-ovci su poduprli današnji prosvjed umaških ribara.

(Hina) xum ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara