HSS: Tražit ćemo posebnu frekvenciju za emitiranje saborskih sjednica na HTV-u

IZ HSS-a će uskoro krenuti inicijativa da Hrvatska televizija umjesto ukinutog trećeg programa osigura posebnu frekvenciju za izravno emitiranje saborskih sjednica, doznaje se danas u toj stranci.

Sadašnje je stanje neodrživo, tvrdi jedan od dužnosnika HSS-a i tumači da televizijski prijenos samo prijepodnevnog dijela sjednica, saborskoj većini omogućava da diktira teme, odnosno da one "škakljive" prebaci u popodnevni dio zasjedanja kad nema televizijskih kamera.

Oporba se tako uopće ne može predstaviti javnosti, a upravo je saborska govornica jedan od najboljih načina da zastupnik dođe do biračkog tijela, smatra HSS-ov dužnosnik.

Iako inicijativa da se osigura posebna frekvencije za emitiranje saborskih sjednica još nije dobila službenu formu, u HSS-u su odlučni u nakani da to, kako kažu, izguraju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traženje načina koji bi javnosti na najbolji način približio rad Sabora i njegovih zastupnika nije nova tema.

Još prije nekoliko godina, u mandatu koalicijske Vlade, tada oporbena zastupnica Vesna Škare-Ožbolt (DC) zauzimala se da se osnuje interna televizija koja bi pratila rad Sabora i plasirala ga u javnost.

Iako je ta ideja dobila načelnu podršku saborskog vrha, nikada se nije otišlo dalje od te podrške.

HSS-ovci će svoj zahtjev adresirati na Sabor, a podršku tražiti i od ostalih oporbenih stranaka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara