HSS: U vladinim zaključcima o promidžbi ima niz nelogičnosti

GLASNOGOVORNICA HSS-a Marijana Petir izjavila je danas da stranka od predsjednika Zlatka Tomčića traži da već sutra na sastanku koalicije otvori raspravu o subotnjim zaključcima Vlade o komunikaciji s javnošću jer smatra da u njima "ima niz nelogičnosti".

U HSS-u tvrde da su usmeni zaključci, utvrđeni na subotnjoj sjednici, bitno različiti od pisanih, koje su ministri dobili u ponedjeljak.

Mi u HSS-u smatramo da su svi HSS-ovi ministri lojalni i odgovorni Vladi, da savjesno odrađuju svoje obveze, te da slijedom toga ne pristaju na površne ocjene iznesene u zaključcima, kaže Petir.

U ime HSS-a pozvala je da se eventualne nepravilnosti uočene u pojedinim resorima objave s konkretnim primjerima te imenima i prezimenima.

Na razlike u zaključcima HSS-ovo su Predsjedništvo sinoć upozorili potpredsjednik Vlade Ante Simonić i ministri Željko Pecek i Božidar Pankretić, navodeći da je subotnja vladina sjednica prošla sasvim mirno, da nije bilo niti riječi o mogućim ostavkama neposlušnih ministara, a o čemu je javnost izvijestio premijer Račan.

Za HSS je posebno sporan zaključak da će se sve medijske aktivnosti Vlade, ministara i ministarstava provoditi samo u međusobnoj koordinaciji i samo s jednog mjesta u Vladi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

To bi, ističu u HSS-u, moglo značiti da je ministrima zabranjeno nastupati u javnosti i govoriti o uspjesima u njihovim resorima.

Tako će, tvrde, u sušom pogođenoj Slavoniji u srijedu, o tom problemu govoriti premijer Račan, a ne resorni ministar poljoprivrede Božidar Pankretić koji je već obišao sva stradala područja i čije je ministarstvo pripremilo mjere za pomoć.

Za HSS je neprimjeren i zaključak da svi ministri moraju promovirati rad Vlade, a resursi ministarstava ne mogu se koristiti radi promocije neke stranke. To, potonje, kažu, upućuje da je do sada bilo takvih slučajeva. Ako je odgovor potvrdan, i ako je toga bilo, mora se reći tko je to radio, kada i koliko je to stajalo porezne obveznike, a ne sve trpati u isti koš..

U HSS-u odbijaju navode da se o tu odredbu ogriješio ministar obrta Željko Pecek reklamirajući manifestaciju Nova dimenzija, tvrdeći da novci za to nisu bili proračunski, nego sponzorski.

HSS drži da se u najavljenoj, pojačanoj medijskoj kampanji hrvatske Vlade zapravo radi o promidžbi Ivice Račana i njegova SDP-a.

HSS neće dozvoliti da Račan u potpunosti u svoju korist centralizira promociju vladine politike, rekao je danas HSS-ov dužnosnik koji je želio ostati neimenovan.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara