hss u zadru- tomčić: da nije bilo hss-a, ne bi bilo "isključivoga gospodarskog pojasa"

Hrvatska seljačka stranka (HSS) večeras je u Zadru održala središnji predizborni skup za 9. izbornu jedinicu, na kojemu je članovima i pristašama stranke te građanima predsjednik stranke Zlatko Tomčić izjavio "da nije bilo HSSa, ni ACI, ni 'Sunčani Hvar' danas ne bi bile hrvatske tvrtke", a bili bismo, kako je kazao, i bez 'isključivoga gospodarskog pojasa' na moru".

HSS je na trgu ispred crkve sv. Marije na Forumu predstavio svih 14 kandidata u toj izbornoj jedinici predvođenih prvim kandidatom Antom Markovom.

Predsjednik Tomčić je izjavio da HSS želi sačuvati Hrvatsku za sve Hrvate koji ju vole. "HSS je bio odgovoran i prije sto godina kad je hrvatski seljački narod postajao politički narodom. Bili smo odgovorni 1991., ali i 2000. kad smo ušli u koaliciju sa strankama koje nam ideološki nisu bliske. Nije nam žao što smo to učinili, nije nam žao ni kako smo upravljali državom u ove četiri godine jer smo bili odgovorni", ocijenio je Tomčić.

Predsjednik HSS-a rekao je da je koalicijska vlast uspjela stabilizirati Hrvatsku, a HSS u sklopu nje uvijek se znao suprotstaviti potezima koji su, kako je rekao, bili suprotni nacionalnim interesima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prvi kandidat na HSS-ovoj listi u 9. izbornoj jedinici Ante Markov istaknuo je da HSS daje rješenja za izlazak Hrvatske iz gospodarske recesije pri čemu neće dopustiti da Dalmacija zaostaje u bilo kojem pogledu.

Okupljenima se obratio drugi kandidat, zadarski liječnik dr. Antun Zoran Savić, istaknuvši da je Zadar danas, za razliku od prije četiri godine, dva do tri puta bogatiji grad te da će se tako i nastaviti.

Kako je priopćila stranka, Zlatko Tomčić je danas posjetio i sjedište Zadarske nadbiskupije.

(Hina) imar vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara