HSS UPUTIO OTVORENO PISMO MINISTRU ČOBANKOVIĆU

Upravni odbor Hrvatskog seljačkog saveza, nezadovoljan brigom Vlade o selu i seljaštvu, uputio je danas otvoreno pismo sa više zahtjeva ministru poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petru Čobankoviću, navodeći pritom da, ukoliko ne budu ispunjeni, zadržava pravo korištenja "svih oblika građanskog neposluha". L

Traži isplatu novčanih poticaja u ratarstvu i stočarstvu u punom iznosu i to do 5. listopada, kako bi se mogla pripremati jesenska sjetva koja već kasni.

HSSavez od Vlade nadalje traži donošenje konkretnih mjera radi zaustavljanja cijene plavog dizela, jer ga seljaci najviše trebaju u vrijeme jesenske sjetve.

Od Ministarstva poljoprivrede traže da se pri raspolaganju poljoprivrednim zemljištem prioritet da seljacima, a zahtijevaju i da se ubrza provođenje zakona i izdavanje suglasnosti na programe i natječaje.

Također, od resornog se ministarstva traži zaštita proizvođača grožđa i vina kao i da ministarstvo podrži izmjenu zakona o sigurnosti u prometu, odnosno da se ukine odluka o "0,0 promila".

U zahtjevima, koje je jučer prihvatio Upravni odbor HSSaveza, traži se da se predstavnici seljaka izravno uključe u pregovarački tim za pregovore oko ulaska Hrvatske u Europsku uniju, zbog, kako navode, dosadašnjih loših iskustava od hrvatskih pregovarača. Radi se, kako kažu, o sudbini više od 200 tisuća hrvatskih seljačkih obitelji i budućnosti više od 400 hrvatskih sela, koja će, po njihovoj ocjeni, izumrijeti ovakvom politikom Vlade.

(Hina) xtp yds

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara