HSS-ov izborni program na HTV-u predstavio predsjednik stranke Z. Tomčić

Izborni program Hrvatske seljačke stranke (HSS) "Projekt razvoja Republike Hrvatske" predstavio je večeras na HTVu predsjednik stranke Zlatko Tomčić. L

Programom je predviđen gospodarski razvoj s visokim stopama rasta BDP-a, uklanjanje kočnica sustava kao što su neadekvatna uprava na svim razinama, korumpirana i prevelika birokracija, siva ekonomija, gospodarski kriminal, obavještajno podzemlje i pravna nesigurnost.

U HSS-u drže da je uvjet razvoja stjecanje poduzetničkih znanja utemeljenih na visokim tehnologijama. HSS će poticati obrt, malo i srednje poduzetništvo, turizam i poljoprivredno-prehrambenu industriju. Zauzimat će se za reindustrijalizaciju zemlje, zaštitu domaće proizvodnju i stvaranje konkurentnog nacionalnog tržišta i preduvjeta za ulazak Hrvatske u Europsku uniju i NATO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HSS će voditi odgovornu nacionalnu, socijalnu i demografsku politiku, a to podrazumijeva dogovor o najvažnijim nacionalnim i državnim pitanjima, dugoročno stabilno socijalno partnerstvo vlade, poslodavaca, radnika i seljaka, skrb o socijalno najugroženijim skupinama, demografska stimulacija za pomlađivanje naroda, rekao je Tomčić.

U HSS-u smatraju da su potrošeni dosadašnji modeli "neoliberalizma i stabilizacije", a rješenje vide u strateškom planiranju, privatizaciji u funkciji zapošljavanja, upravljanja, dokapitalizacije i investiranja te aktivnoj ulozi države putem zajmova, jamstava i ulaganja. Podupiru bolje iskorištavanje gospodarskih mogućnosti, drukčiju ulogu HNB-a i deviznih pričuva, demonopolizaciju tržišta kapitala, povezivanje javnog i privatnog sektora, te porezni sustav s trima poreznim stopama.

(Hina) dm mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara