HSS-ovci zadovoljni rezultatom IRI-jevog istraživanja

PREDSJEDNIŠTVO HSS-a izrazilo je večeras zadovoljstvo rezultatima istraživanja javnog mnijenja što ga je u ožujku proveo Međunarodni republikanski institut (IRI), a po kojima je ta stranka treća po popularnosti.

Prema rezultatima toga istraživanja, objavljenim prošlog tjedna, za HSS bi glasovalo 10 posto hrvatskih birača.

Vrlo smo zadovoljni rezultatima, oni govore da HSS ima stabilno biračko tijelo, rekla je večeras nakon zatvorene sjednice Predsjedništva HSS-a zamjenica predsjednika stranke Ljubica Lalić. Napomenula je pritom kako su HSS-ovci u svim dosadašnjim sličnim anketama dobivali manje glasova nego što su pokazivali izbori.

IRI-jevo istraživanje daje nam pravo da s optimizmom čekamo slijedeće parlamentarne izbore, rekla je Lalić.

HSS-ovci su s večerašnje sjednice Predsjedništva stranke poručili da neće povući svoj prijedlog zakona o genetski preinačenim organizmima, unatoč tome što se Vlada o njemu negativno očitovala.

Podsjećamo Vladu da ispuni svoju zadaću i u proceduru uputi zakone koji trebaju regulirati tu materiju, primjerice, zakone o hrani, o zaštiti prirode itd., rekla je Lalić.

HSS-ov prijedlog zagovara privremenu, ali potpunu zabranu proizvodnje, uvoza i distribucije genetski preinačenih organizama.

(Hina) um jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara