HTV procijenio da je jučerašnja presica Kosor jednako bitna kao odlazak Sanadera

Tekst: I. Ćimić
Foto: Sandra Šimunović (Cropix)

PROCJENA Informativnog programa HTV-a da jučer izravno prenosi 45-minutnu konferenciju za novinare premijerke Jadranke Kosor bila je da je to jednako značajan događaj kao i, primjerice, odlazak Ive Sanadera s mjesta predsjednika Vlade. Da je tome zaista tako potvrdio nam je i glasnogovornik HTV-a Danko Družijanić kojeg smo upitali zašto je Kosor imala izravan prijenos za 60 dana gospodarskog programa te hoće li i dalje imati takav status na HTV-u.

Kosor kao Sanader

"Informativni program HTV-a donio je odluku prenositi konferenciju za novinare Jadranke Kosor jer je najavljeno kako će se premijerka primarno baviti aktualnim gorućim gospodarskim pitanjima. Pri tome uredništvo IP HTV-a nije imalo naznake kako će konferencija trajati čak 45 minuta. Odluka o uvrštavanju konferencije u program donesena je dan ranije, a nije neuobičajeno prenositi neke važne slične događaje, poput konferencije prethodnog premijera kada je najavio svoje povlačenje iz politike", rekao je Družijanić za Index.

No unatoč službenom objašnjenju, mnogi su skloni vjerovati kako je izravni prijenos naoko nebitne presice, na kojoj se uglavnom "lupalo po sindikatima" te kritiziralo oporbu i kritičare vlasti, dio dogovora vrha Prisavlja vezan zapravo uz odluku Kosor da se do 1. listopada ne mijenja pretplata.

Ne dirajte

Podsjetimo kako se, unatoč najavama iz Banskih dvora, RTV pristojba neće sniziti za 20 kuna. Rezultat je to jučerašnjeg dvosatnog sastanka HTV-ovaca predvođenih Josipom Popovcem s Jadrankom Kosor, Božom Biškupićem i Đurom Popijačem. Odlučeno je da se do 1. listopada odgodi smanjenje RTV pristojbe. Tako će pretplata i dalje stajati 80 kuna.

U kuloarima se moglo čuti kako su vladajući zatražili da im se na HTV-u da podrška za njihove programe i odluke te da ih se ne kritizira u ova "teška vremena".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara