Huljić među osumnjičenima za milijunske minuse na računima "Koteksa"

Huljić među osumnjičenima za milijunske minuse na računima "Koteksa"

OPĆINSKO Državno odvjetništvo u Splitu sumnjiči 12 osoba da su kriminalnim radnjama za milijunske odnose oštetili trgovačko društvo "Koteks-Robna kuća Gripe" d.o.o. Istražni zahtjevi podneseni su protiv bivšeg direktora Koteksa Siniše Poljaka (47) te glazbenika i poduzetnika Tončija Huljića (45).

Istražni zahtjev, između ostalog, podnesen je protiv i bivšeg predsjednika Uprave i direktora trgovačkog društva "Koteks" d.d." Miće Radišića (46. Radišić je Koteks oštetio za 1,020.000 kuna, dok je Jadrantekstilu pribavio korist od 3,330.000 kuna. Bivšeg direktora Poljaka tereti se za ukupno 12 kaznenih djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i zlouporabe ovlasti i položaja.

Huljića, vlasnika "Tonike" d.o.o., sumnjiči se da je Poljaka poticao na zloporabu ovlasti kojom je "Koteks" oštećen za milijun kuna. Naime, Poljak je 1997. i 1998. sklopio dva ugovora o kupoprodaji i knjiženju poslovnog prostora pizzerije Aria bez suglasnosti uprave Koteksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kupoprodajnom ugovoru je sporna nagodba prema kojoj Tonika kroz ugovorenu cijenu od milijuna i 100 tisuća njemačkih maraka ujedno otplaćuje dug Huljićeve tvrtke Produkcija H.B., a za nekadašnju tvrtku Produkcija Huljić nepodmirene troškove najma i režija u iznosu od 1,020.000 kuna.

Ostalih 9 osumnjičenika uglavnom se sumnjiče da su u najam dobivali poslovne za koje nisu plaćali najam.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara