Humanitarna utrka "Đakovo za mir u svijetu"

´Đakovo za mir u svijetu´ naziv je maratonske utrke, koju je danas od Bukovlja pokraj Slavonskog Broda do Đakova trčao brodski ultramaratonac Tadija Opačak.

Za nešto više od četiri sata Opačak je pretrčao gotovo 50 kilometara i završio utrku pred zgradom đakovačkoga Gradskog poglavarstva, točno u simboličnih pet minuta do 12 sati.

U Strossmayerovu parku Opačku su se u utrci pridružili i đakovački gradonačelnik Zoran Vinković, dogradonačelnik Ivica Lončarević i drugi građani, a od starta ga je pratio njegov prijatelj, također maratonac, Duško Štrbac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ispred zgrade Poglavarstva sudionicima utrke priređen je prigodni program, a nastupili su Puhački orkestar DVD-a i mažoretkinje.

´Ovom utrkom Đakovčani i ja izrazili smo protivljenje mogućemu novom ratu u svijetu jer je mir uvijek najbolje rješenje. Hvala vam što ste za mir!´ rekao je okupljenim Đakovčanima Tadija Opačak, za kojim je 14 godina trčanja i više od sto tisuća pretrčanih kilometara.

Utrka je imala i humanitarni značaj, a prikupljeni dobrovoljni prilozi građana bit će uplaćeni u Gradski humanitarni fond ´Za dječji osmijeh´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara